Met een 7-1 overwinning tegen Grace-Hollogne speelden de beloften van Real Noorderwijk woensdagavond kampioen in hun reeks.

We are the champions my friend...and we'll keep on fighting 'till the end !!!

Real Noorderwijk - Graçe-Hollogne

Beloften : 7-1
Eerste ploeg : 8-6

Woensdagavond werd de inhaalwedstrijd tegen Graçe-Hollogne afgewerkt.

Tegenstrever vast in de file

Iedereen bij Real liep op de toppen van zijn tenen want vandaag was D-Day, bij winst waren de beloften van Real Noorderwijk kampioen. Om 20u was de aftrap, de tribunes waren al goed gevuld....maar om 19u50 was er nog geen tegenstander te bespeuren. Als eindelijk de spelers van G-H in de deur verschijnen, wordt er een zucht van verlichting geslaakt. De match van de waarheid kan beginnen. Onze youngsters starten zenuwachtig maar grijpen de tegenstander toch meteen bij de keel. De eerste grote mogelijkheid laat niet lang op zich wachten, Scheerens bedient Caers doch die trapt de reuze kans over doel. De volgende is voor Verheyen die nipt naast trapt. Het is dé man in vorm die uiteindelijk de score opent voor Real : Van Der Auwera zet zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Verheyen verdubbelt halfweg tot 2-0. Real neemt een optie op de titel. De man die bij G-H in de gaten moet worden gehouden is het nr 70 Mathieu Delbouille. In de heenwedstrijd was hij al de gevaarlijkste man en ook nu trapt hij overhoeks de 2-1 voorbij Van Bael. Met deze cijfers wordt er gerust. De titel wenkt maar de buit is zeker nog niet binnen. De youngsters van Real spelen in de 2e helft als een waardige kampioen, ze domineren, scoren, verdedigen.... Van Bael keept een sterke wedstrijd, Scheerens en Caers zijn op dreef en de talrijke supporters krijgen pareltjes van doelpunten te zien. 3-1 Scheerens, 4-1 Caers, en opnieuw Scheerens met de 5 en 6-1. De 7-1 is van de hand (of beter de voet) van Jeff Peeters, Becirbegovic trapt nog een bal op de kruising in de laatste minuut. De vreugde is intens bij het laatste fluitsignaal, 7-1 overwinning en de titel is binnen !!! Campioneeeeeeeeee....We are the champions !!! Ze hebben er het ganse jaar voor geknokt en gewerkt, de kurken knallen... Het feest kan beginnen.

Real speelde met : Van Bael, Van Der Auwera, Verheyen, Lambaerts, Scheerens, Caers, Peeters, Becirbegovic, Lauwers.

Eerste ploeg wint met 8-6

De titel van de beloften was binnen, het feestje volop aan de gang in de kleedkamers... Maar er moest nog wel gevoetbald worden. Het eerste elftal had als opdracht de derde plaats veilig te stellen en dat kon enkel door te winnen ! In de heenwedstrijd was Graçe-Hollogne nog 2 maatjes te klein voor de Noorderwijkenaren. Maar de ene wedstrijd is de andere niet en het liep niet van een leien dakje voor de thuisploeg. Cosemans brengt Real op een 1-0 voorsprong doch G-H brengt al snel de bordjes in evenwicht : 1-1. De thuisploeg is echter vastberaden om de 3 punten in de wacht te slepen, 2x Skeric en Loncke bezorgen Real een comfortabele 4-1 voorsprong bij de rust. Maar wie verwacht had dat de 2e helft een makkie zou worden, kwam bedrogen uit. Real liet G-H terug in de wedstrijd komen, het bleef spannend tot het einde en mede dankzij een beresterke Aps konden de Real-boys de bezoekers afhouden. G-H rook bloed en trok met man en macht in de aanval. Vaak trok het te fel van leer en kookten de potjes over waardoor G-H nog 2 rode kaarten slikte in de eindfase van de wedstrijd. Verheyen, 2x Cosemans en Skeric deden G-H verder de das om, eindstand 8-6. De 3e plek kan ons niet meer ontglippen, opdracht volbracht, een tevreden T1, een overgelukkige T2, mooie einde seizoensfinale, volgende week vrijdag nog eens 6 punten pakken om in schoonheid af te sluiten !
Real Noorderwijk speelde met : Aps, Van Bael, Bomboi, Skeric, Verheyen, Loncke, Cosemans, Van Der Auwera, Lagouireh en Elouadi.